BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

29 Jul 2011

kenduri arwah merangkap family gather!!

tanggal 24hb julai yang lalu....
cewahhh ayat...
camni....
24hb hari tu...
kitorang balik kampung and buat kanduri arwah atok and opah....
merangkap sekali dengan jamuan makan-makan sebelum puasa ni hah..!!
so semua nya bertungkus-lumus mengecat/mengemas/memasak dll...
memang seronoklah kan....
dapat berkumpul ramai-ramai...
tambah-tambah pulak dapat gather dgn saudara-mara yang da lama tak lepak sekali...
so inilah kesempatannya utk kitorang nak bergurau-senda...
welaweyyhhh...da lama tak buat entry ayat pun da skema da....
hahahah
1st of all...
aku nak kenalkan la sikit pakcik-pakcik and makcik-makcik ku yang tercinta...

1. yang ni mak andak...memang sangat-sangat sporting....
sangat-sangat sekepala dgn kitorang yang kanak-kanak ni...
(tak ngaku kalah lagi tu...nak jugak kanak-kanak lagi...hahahah)
p/s:ala....pix pak andak tak ada la....takpe-takpe...

2.yang berbaju biru belang-belang tu...pakcik aku...
aku panggil die acik joy sebabnya die mude lagi tu weyhh....
baru 25++ kot....
hahahaha...
die adik ibu yang bongsu...

3.yang baju merah ni pulak....
pakcik aku jugak....
aku panggil acik emi...
utk pengetahuan umum...
tahun depan die nak kawin....
yeahhhh...dapat makcik baru....
(gelojoh)

4.yang ni pulak makcik aku...
aku panggil cik la...
muka die memang selalu nak teruja je depan kamera...
hahaha...
(sorry cik la....ampun-ampun!!)

5.yang ni abg sedara aku...
aku panggil abg nuar je...
yang ni pulak 1 kes...
anak sendiri ade tak nak bawak..then sebok nak pegang anak orang....
huhhhh!!!


6.yang ni pulak mak co and pak co aku...
kami semua memang sempoiiiiii je....
layan....
(eleh-eleh mak co...dgn kacang pun jadi pose nye...wakakaka)

ok....kira da habis la kenalkan....ramai lagi yang tak ada ni...tapi tak ape....nanti raya aku janji aku ambil pix dorang semua aku kenalkan lagi sekali ok??!!

kenduri kali ni memang best la...
ramai gila kawan-kawan and org-org kampung datang...
buktinya....
tempat makan pun kami terpaksa buat 3 seksyen..huhuhuh...


seksyen 1....(lelaki semua)

seksyen 2(orang yang dtg kemudian)


dan seksyen 3 (orang yang juga banyak membantu di dapur)

mekasehh korang-korang semua...
sebab banyak tolong masak-masak/cuci-cuci pinggan/kemas-kemas
(selamat la aku kan..tak payah buat kerja ape pun..lalalala)

menu pada petang tu memang banyak..
sampai tak habis kottt......
main dish - mee rebus sedap meletop-meletop punyerrr!!!
side dish - roti jala/roti feat kuah durian the mabelesssss dan pulut kuning feat rendang ayam gempakkkk!!!
haa...tu semue memang sedapppppppppppp!!!!!!!
rugi korang tak datang...siapa suruh tak datang...wekkkhhh!!!!

tyme aku tgh meng'usha' tempa kat mana aku nak menempek makan....
penuhh kot....
takkan aku nak makan dalam tandas kot....
mak andak.....kita tangkap gambar dulu...
say cheeseee.........
jum kita tengok budak gelojoh makan jum....
=
=
=
=
=
=
=
tarraa!!!
eleh-eleh.........
cover letteewwww....
oppsss lupa nak bagitahu...
on that day....
birthday mak andak..
so aku and kakak aku pun pergi la senyap-senyap beli kek(mekasehh cik firzal sebab bawak kitorang ke pekan beli kek)
kitorang memang pakat habis je makan-makan ni....nak settup depan pulak....
nak suprise utk birthday girl....
dalam 10minit je habis kitorang kemas ruang tamu..terus settup kek kat tengah-tengah ruang tamu....
and tuuppp....kitorang tutup lampu and paksa mak andak keluar dari bilik....
punya lah terharu mak andak sampai lembik kat tepi pintu bilik...kuikuiukuiukui...

aku geram dgn org kedai kek tu...
nak tulis pun tak reti...
senget....tak pandai cari centre....haruu!!!

muka orang terharu...
merah padam muka..hahahha
tak mo nanges-nanges...

tu la...
dalam terharu-terharu tu ingat lagi dia dekat kamera die tu...
aisshhh...

haaa...potong jangan tak potong....
ehhh...
tunggu dulu...
apehal lilin nyala lagi tu...
tiup dulu la....

fuuhhhhhhh...tiuppp!!
baru boleh potong...

terlalu banyak tangan-tangan yang sebok disitu...
tak menyempat-nyempat...

habis kesah birthday party....
nak tunjuk gambar disebalik tabir pulak...
dalam orang kat dapur sebok cuci pinggan..
kami sebok dgn kamera(memang malas nak basuh pinggan pun..lalalala)
salah satu cara nak melarikan diri dari basuh pinggan adalah...
menyebokkan diri pegang/dukung budak kecik...
hehehehe


dan-dan nak bagi susu....
padahal.....

nasib ada fayyadh sibudak bulat ni...
kalau tak confirm kitorang kena basuh pinggan...
hahahaha...
cara kedua adalah...
buat-buiat tidur sebelah budak kecik..
kunun-kunun penat tidurkan budak kecik
agak line macam clear je...
kita bangun la...
then.....
posinggggggg!!!!

1...

2....

3.....
hahahaha....
cara yang ketiga...
buat-buat sebok tangkap gambar budak-budak kecik....
posing u guyyssss.....

1.izzati

2.adib

3.hani

4.nani

5.aini

6.danish sibudak busuk baru bangun tidur..hahaha

dan cara yang terakhir adalah...
buat-buat sebok ajar budak-budak kecik melukis...
hehehe...


lepas tu suruh dorang pakai topi tu...
dan berlagak seperti seorang engineer yang berjaya...

-TAMMAT-


p/s:boleh cuba 3 cara melarikan diri daripada kena basuh pinggan tu k...
kalau tak berjaya jugak..padan muka korang..hahahaha

0 comments:

nyanyi jum!!