BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

14 Oct 2012

seriously makin BENCI

aku dah semakin menyampah...
selama ini aku bersabar je... tak pernah sikit pun tinggikan suara or sound ko depan orang...
kali ni aku dah tak boleh nak cope perasaan geram, menyampah dengan kau....

first-first kenal kau dah berlagak itu ini...
kau berlagak sebab kau budak pandai... (yelah orang lain tak pandai la masuk UM ni)
kau bajet kau tidur and makin paling sikit... orang lain teruk...kau paling baik....

aku tak suka perangai kau yang suka merendah-rendahkan kemampuan orang lain...
tolong lah sedar sikit... awak tu hebat sangat ke? sempurna semua?
jangan sampai satu hari nanti Allah tarik semua nikmat yang kau ada sekarang....

benda yang paling aku tak suka tentang kau is...
kau suka pakai barang orang lain buat macam hak milik kekal kau kan...
kau suka mintak kebenaran nak pinjam sekali, then lepas tu kau ambil benda tu suka-suka hati bila-bila masa kau nak pakai...
then letak dekat atas meja kau macam dah tak reti nak pulangkan balik...
WHAT THE????

tolong lah berubah...
aku makin rimas, menyampah but...
please jangan bagi aku cakap aku BENCI kau...
aku punya BENCI bukan main-main punya...

p/s: maaf... aku dah tak boleh tahan lagi


12 Oct 2012

apa salahnya

apa salahnya, kita ucapkan terima kasih bagi orang yang sampaikan apa-apa maklumat pada kita....
ni tak...
tuduh menipu lagi... kesiannya orang tu...

apa salahnya, kita ucapkan terima kasih selepas seseorang tu dah sampaikan maklumat yang penting pada kita...
ni tak....
dah tahu maklumat, blah macam tu je... (bukan lapar ucapan TERIMA KASIH tu, tapi belajarlah hargai orang lain)

apa salahnya, kita ucapkan terima kasih selepas seseorang tu dah tolong kita lakukan something walaupun benda kecil....
ni tak....
sebab dia tak rapat dengan kita, dia tak ada yang special buat kita, kita buat-buat tak tahu je lepas dia dah tolong...

MAHALNYA UCAPAN TERIMA KASIH AWAK

Walhal, ia hanyalah sekadar dua patah perkataan, terima kasih, dan rasanya tidak memerlukan pergelutan lidah bagi menyebutnya.    

p/s: semoga ianya juga menjadi pengajaran kepada aku.. :-)

9 Oct 2012

terharunya 'kawan'


7 Oct 2012

rasa malu secara tiba-tiba

hari tu nak dijadikan cerita...
lepas solat zuhur..
aku dan kawan-2 pergi la jalan-jalan mengintai apa yang best dekat gerai konvo sempena convocation day ni...
habis lepas sembahyang nak pakai tudung...
tudung pulak buat spoil mood aku...
menggelembung sana-sini...
tension gila bapak la...

pemudah cerita dan kerjanya...
aku sarung je tudung tu...
bulat pun bulat la...
then aku selempangkan tudung tu... (masih menutup dada)
ok jom jalan...

tengah syok jalan-jalan...
aku rasa macam lain macam sangat dgn tudung aku...
tunduk bawah
tengok-tengok tudung aku dah TERnaik keatas...
akibat tertarik dengan beg yang aku sandang...
penat la aku menarik-narik tudung tu nak melabuhkannya...

sekali dah fed up...
aku jalan je buat-buat muka confident...
padahal rasa tak selesa sangat dengan keadaan tudung tu...
rasa malu nya Ya Allah...
padahal macam la ada orang tengok kan... huhhhh....
teruknya aku...
pasal tudung pun boleh jadi malu tak tentu pasal...


mesti korang nak tgk keadaan tudung aku yang membuatkan aku malu sepanjang perjalanan aku dari fakulti Pendidikan sampai la ke Dewan Tunku Canselor tu...
nak ambil ni..

 malu tutup muka....
maaf.. tudung saya singkat...

mungkin lain kali aku akan lebih ambil berat pasal tudung...
kerana penampilan kita menunjukkan perwatakan kita

nyanyi jum!!