BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

17 Dec 2011

photo...photo...photos...


 gemuk kan??gemuk kan??siapa cakap aku kurus??hahah...memang aku gemuk pun..lalala








oyeahhhhh.....
finally...
aku dapat gak makan macaron....
daknye....


mc'd....
again..again and again...
huhhh

ombak rindu...wuuuu~

malas tulis panjang-panjang boleh???
once again..aku nak cakap aku pergi tengok OMBAK RINDU...
midnight lagi cik kiahh oiiii...
hahahaha


gambar selingan....
mukaku huduh..
sekiann

krushers....!!!!!

nyum...nyum...nyum....
olalalalala....
ok nampak over disitu ye..
aku nak bagitahu....aku makan krushers hari tu...
tu je....
hahahaha


12 Dec 2011

6 cara membuatkan wanita berasa istimewa!!! (untuk dia...baca...jangan kerja nak stalk blog orang je)

tajuk entri aku yang paling panjang aku rasa..hahaha



Tiada apa yang mampu untuk menarik perhatian seorang wanita selain daripada lelaki yang membuatkan mereka berasa istimewa. Pasti setiap lelaki mempunyai cara yang tersendiri untuk melakukan perkara ini. Tetapi ada juga beberapa teknik yang berfungsi terhadap kebanyakan wanita untuk membuatkan mereka berasa istimewa. Antaranya adalah……..

(1) Beritahu bahawa kehadiran mereka amat bermakna terhadap kehidupan anda 
Apabila anda memberitahu mengenai perkara ini, ia secara tidak langsung akan membuatkan mereka berasa seperti diperlukan dan istimewa. Beritahu perubahan yang telah berlaku didalam kehidupan anda selepas kehadiran mereka ataupun sebagainya.

(2) Bezakan layanan terhadap mereka dan juga rakan
Perkara ini adalah kesalahan yang sering dilakukan oleh pasangan. Mereka merasakan bahawa apabila melayan pasangan sebagai rakan, hubungan mereka akan lebih rapat. Ia sebenarnya tidak tepat sama sekali. Anda perlu bezakan layanan terhadap mereka dan juga rakan. Ini kerana pasangan anda akan lebih sensitif terhadap setiap perkara yang anda lakukan. Perbezaan yang anda tunjukkan inilah yang akan membuatkan mereka berasa istimewa.

(3) Memberikan mereka perlindungan
Wanita akan lebih tertarik terhadap lelaki yang mampu untuk membuatkan mereka berasa selesa dan dilindungi. Pasti perlindungan yang anda berikan akan membuatkan mereka berasa lebih istimewa.

(4) Hormati pendapat mereka
Buatkan mereka merasakan bahawa anda menghargai kewujudan mereka didalam kehidupan anda. Hormati pendapat mereka, dan ia akan membuatkan mereka akan berasa lebih istimewa.

(5) Meminta maaf
Sememangnya seorang lelaki akan lebih sukar untuk meminta maaf. Ia mungkin disebabkan oleh keegoan mereka. Sekiranya anda telah melakukan kesalahan, jangan terlalu sukar untuk meminta maaf. Ketepikan ego anda dan pasti ia akan membuatkan mereka berasa istimewa.

(6) Penghargaan 
Tunjukkan penghargaan anda terhadap apa yang telah mereka cuba usahakan didalam hubungan. Penghargaan yang ditunjukkan akan membuatkan mereka rasa dihargai dan juga istimewa.


pengiraan paling terbaik abad ini...huahuahuahua!!!

Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian,


Sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat…



Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik … Mari kita kira!



Hari Minggu

52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.



Hari Cuti Umum

Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari.





Cuti Semester

Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.



Baki tinggal 223.

Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur. Baki tinggal 103 hari.



Beribadat

Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.



Bermain

Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.



Makan :

Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari.



Berborak

Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.



Sakit

Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.



Exam

Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.

Baki tinggal 21 hari.



Refreshing

Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.



Surfing Internet

Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.



Jadi baki tinggal 1 hari.



Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar!

11 Dec 2011

perlu ke aku rasa menyesal atau ......???

saya rindu awak.....
ek elehhh....
tak payah nak rimdu sangat lah dekat orang tu....
dia tak rindu aku pun...
buang karan aku je...
aku tak tahu lah nak cakap aku menyesal ke ape ke.....
yang pasti aku sangat frust dengan kau..
kau tau tak..
~enough~

i love SHAL HOME CARE!!!


SHAL HOME CARE ini actually tempat yang menempatkan lebih kurang 70 orang penghuni yang mempunyai masalah mental...
so kami yang ditugaskan utk buat assignment untuk kursus psikologi sosial memilih untuk melaksanakan assignment kitorang dekat sini...
tempat die subhanallah aku cakap..
memang cantik dan tenang je...
even penghuni-penghuni dia mengalami masalah gangguan mental, tapi dorang baik sangat...peramah...sampai ada yang request nak menyanyi satu lagu untuk kitorang...
yang sorang lagi siap nyanyi sambil main gitar..(aku pun tak reti nak main gitar)
so i would like to say a very-very big thank to madam sheela (pengasas tempat kebajikan ini), penghuni-penghuni Shal Home Care, kakitangan-kakitangan, pakcik teksi, HAN dan IRFAN sebab sudi tolong kitorang menjayakan aktiviti-aktiviti yang tak seberapa tu..
thank sangat kat korang...
~ salute~
inilah dia HAN



gaya YB paling busy..hahaha

sorry sebab melangkah gambar...terus gambar dah nak balik je...
sebab gambar-gambar pesakit kami tak boleh nak publishkan...

alolololo...tomey la tuhh


puiiii.....muka ku huduh...

inilah dia MADAM SHEELA pengasas tempat ni...
gila kayalah dia...
sebulan habis RM100k kot...
salute


kononnya pose formal la...
nan hadoo

this is our group member...
credit to : irfan and han...(sebab tolong kitorang k)

kau pun nak jadi eagle kan...???

aku pun nak jugak...
tapi eagle yang sakit kaki...tak boleh terbang tinggi-tinggi..
hahaha

tunggu 'sayang' aku..
lama sangat nak menjemput kita balik....
aiiippp-aiipp

p/s: nanti sesiapa yang nak pergi sini....jum...aku bawakkan...

7 Dec 2011

selalu sangat 'busy'

ok..dekat sini aku nak cakap lah kununnya aku sekarang ni 'busy' sangat.....
PADAHAL.......
ber'facebooking' je....bilalah nak baca buku yang betul-betul menghayati isi buku itu, faham isi dan makna tulisan dalam buku itu, dan meng'elaborate'kan dalam kertas jawapan final exam nanti...
aiseeyyhhhh....
 yang aku hairan tu...
bila time aku rajin gila..aku duduk baca buku pun tak jalan jugak..
sepatah haram tak faham...
habislah aku nanti..
orang lain jawab berhelai-helai..
aku sebaris pun tarak...
dah lah tarikh final exam dah dekat bebenorrr dah ni aihhhh!!!
agak-agaklah kan....
kalau pointer aku gila-gila teruk....ayah cakap apa yak????
TAKUT......
uwaaaaaaaaaaaaaa...............
tak mau..tak mau....

...........diam kejap.............

start from today...aku nak kena bertungkus-lumus...
yang nak kena faham aku akan fahamkan..
yang nak kena hafal aku kena hafalkan....
yang nak kena baca aku kena paksa diri aku baca sampai faham dan masuk dalam kepala ni ha...
~sigh~
kepada BUDDYKU....awak kena tolong saya...
tak kesian dekat saya ke???
lost gila-gila ni...
awak kan pandai.....banyak pengalaman dan ilmu....
(membodek dengan niat yang baik ni.....sambil buat muka comel)
HAHA...

go najwa..go najwa...go najwa....
baca lah buku woitttt....

p/s:sesiapa yang nak belajar sama-sama dengan aku...jum..kita buat study group..sekarang jugak...

6 Dec 2011

aku???kenapa aku??

aku disuruh men'design' baju untuk FESENI???
oh god!!!
can i do it??
memang tak lah...
suruh aku conteng-conteng kertas boleh la...
ini nak suruh aku design baju untuk 100 orang (lebih atau kurang) pakai????
ohhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
ini apa yang bermain dalam otak aku masa diorang suruh design tu....
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jalan penyelesaiannya...
ada pulak yang sudi nak tolong aku...
so sangat-sangat berterima kasih kepada beliau...
BELIAU lah sangat kan??
hahaha
nanti  aku akan update kan pulak....
hasil design beliau setelah dicomment,direject dan dicantas oleh aku...
da..
:-*

haaa...ni dia..ni dia...
baju yang dah didesign oleh beliau...

5 Dec 2011

luahan dari lubuk hati aku!!!!

firstly aku nak mintak maaf..
sebab kejadian ini berlaku atas kesalahan dan kesilapan aku jugak...
so kepada yang berkenaan..kalau kalian terbaca blog aku ni....
aku minta maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki...
aku betul-betul minta maaf....
aku pun manusia biasa yang tak sesempurna orang lain..
aku jugak ada buat salah....

aku tau sangat tak patut aku tulis and then tag nama korang dekat post tu kan...
so sorry...
kelemahan aku,bila emosi dah tak terkawal...jadinya emosilah yang bermaharajalela...
jadi disebabkan kelemahan aku yang tak pandai nak kawal emosi....jadi keluarlah post tersebut...
niat aku cuma nak informkan dekat korang yang korang tak payah buat powerpoint tu dah..
sebab aku dah buat...cuma nak korang bentangkan keesokkan harinya...
and once again..aku mintak maaf sebab tulis dekat situ yang korang sambil lewa je...
maaf sekali lagi..bukan niat nak riak,membangga diri atau nak bagitahu satu dunia yang aku ni rajin/buat kerja sangat...
cumanya aku sedikit terkilan sebab korang macam langsung tak tanya dah siap ke powerpoint?dah siap ke assignment?bila nak buat powerpoint?
(aku besarkan perkataan macam tu ye..maaflah kalau korang bukan macam tu sebenarnya)
untuk pengetahuan korang...powerpoint tu dah siap lama dah...assignment pun dah siap...kalau korang nak tengok boleh...nanti aku bawakkan..cakap nak tengok dekat mana...

sekarang ni..let past be the past....
jadikan sebagai pengalaman dan pengajaran...
ye..untuk aku jugak...
aku dah minta maaf,sebab aku sedar memang salah aku dalam part tu...
(terpulanglah kat korang nak maafkan ke atau tidak... :-) )
---------------------------tarik nafas panjang-----------------------

lepas ni ada satu lagi assignment yang memerlukan kerjasama antara kita lagi kan???
aku harap tak jadi lagi masalah yang sama k...
sorry sebab dah memalukan korang....sorry sebab dah susahkan korang...sorry sebab dah paksa-paksa korang buat kerja....sorry sebab tak alertkan korang pasal tarikh tu semua segala....
aku harap lepas ni 
0-0.....ok???
aku tak nak putuskan silaturahhim antara kita..walhal baru je kita nak eratkan silaturahhim antara kita semua kan??
peace no war...
HAHAHA....

buat bakal suami ku...

eh..eh...yang ni dah kenapa pulak..
umur baru setahun jagung...(20 tahun..tua dah)...
dah gatal ye cakap pasal bakal suami..
ada ke???
(ni untuk tontonan,bacaan,fahaman buat bakal suamia ku nanti...kiranya nanti dah kira deal dia lah bakal suami aku..so dia kena baca lah...)
boleh ke macam tu????

awak....
awak mesti dah meminang saya kan??
awak mesti ada sebab kenapa awak masuk meminang saya kan??
saya harap keputusan awak meminang saya adalah satu keputusan yang sangat muktamad dan keputusan yang tak akan awak sesali hingga akhir hayat awak...

awak....
macam mana ikhlasnya perasaan awak ketika melafazkan akad...
dimana awak berjanji dan menandatangani perjanjian bahawa awak akan menjaga,menyayangi,menghargai.....lagi apa yak yang ada dalam surat akurjanji nikah tu entah la...
saya harap awak betul-betul ikhlas...dan perasaan ikhlas itu datang dari lubuk hati awak yang paling dalam...
bukan datangnya dari perasaan sayang,cinta semata....

awak....
saat awak melafazkan akad....
saya tahu....
saat itu status saya bertukar menjadi ratu dan suri hidup awak...
insyaallah dengan ketulusan hati dan penuh rasa tanggungjawab....kita akan mengharungi segala ranjau bersama-sama...melayari bahtera hingga ke hujung nyawa...

awak....
hanya satu yang saya harapkan.....tiada dua..tiada tiga....
hanya kesetiaan,tanggungjawab,dan yang paling penting.....
awak dapat membimbing saya kearah menjadi insan dan hamba kepada-Nya....
kerana kasih sayang dan cinta terhadap-Nya lebih kekal...kekal dan kekal selamanya...
amin...

to:incik anonymous.....
still waiting for you...(siapalah agak-agaknya)

nak satu kaum adam macam ni buat jadi hubby aku boleh??!!

Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa...   

Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever  

Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye...  

Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya...  

Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya....  

Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya...   Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti...

3 Dec 2011

be strong najwa...:)

nyanyi jum!!