BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

31 Mar 2013

kami bukan Juara, tetapi kami semua Juara dimata para penonton

tanggal 18 Mac yang lalu, telah diadakan Pertandingan Boria bersempena Festival Seni 2013 (FESENI 13)
kami mewakili kolej kediaman kesayangan, Kolej Kediaman Keempat(Bestari) of course lah akan hantar pasukan...
mana boleh sekadar tengok org lain je berjoget...
setelah mengharungi segala jerih perit, suka duka, dll sepanjang latihan selama 1 bulan itu...
ye, pada malam 18 Mac itu, kami mempersembahkan Boria Bestari...
choppp...dah kenapa ayat nak mcm Sastera gila je...
kita sembang-sembang mcm biasa je la...
kalau ikutkan tahun lepas kami dapat tempat ke-2 daripada 5 pasukan...
kali ni agak mengecewakan sebab kami turun tangga...
just dapat tempat ke-3 daripada 6 pasukan...
and i feel like so sedihhhhhh....
dah la yg Juara tu musuh kami...musuh sgt kannn...
biarlah...sama ada kami betul-betul kalah sbb mereka hebat atau kami kalah sbb kami dianiaya...
KAMI TETAP MENJADI JUARA DIMATA PENONTON!!!wuhhuuuu!!!
banyak yg cakap "eh sepatutnya 4th yg menang...dah la sketsa korang pergghhh...taikong suara sedap, handsome pulak tu(tolong jgn perasan ye Mirul), tarian gempak, lagu sedap, meriah, bla bla bla"
tp tetap dpt no 3 je...
mungkin juri-juri ni nak something yg kami tak ada, pasukan lain ada... 
memang sepanjang sebulan latihan..bapaklahhh setereesssss!!!!
dengan duit tak ada, peserta tak cukup, lagu dia pergghhhh key TINGGI nak mati (semput mak), drama airmata, dll....
so nak tgk hasil latihan sebulan??? 
tak tahulah kenapa tak boleh nak cari video ni via youtube...bg link je la ok?
mula-mula dia mmg ada sketsa dulu...so jgn terkejut pulak tgk tak ada org berjoget...hahahah
lupa pulak nak bagitahu, aku bukan berjoget pun, aku just backup singer je...
tak mampu nak berjoget sebab BULAT sgt...hahaha
so jom tgk gambar pulak...jom jom jom
 ni gambar masa Malam Prelude

 ni pulak gambar pagi 18 Mac tu... rehersal...rehersal pun dah cukup nervous dah bagi aku...dgn mata masing-masing bengkak...akibat tak cukup tidur... :(

 muka Mirul dah mcm Drakula...make up tebal...wakakaka

 gambar persiapan...time ni la nak make up, nak bergambar, nak membetulkan key, nak mengingatkan step...
semuanya time ni la...dgn nervous segala...
time ni la Cik Rahimi tiba-tiba decide, hanya aku seorang shj back up singer perempuan yg akan menyanyi, sbb yg sorang lg, nervous sgt sampai key sumbang, tempo ke laut...adoiiii -..-

 nilah abang-abang sailor kita yang kacak-kacak belaka...
dari kiri: Naz (dia tahun lps dah join Boria, so dah expect dah...tgk muka, relax je kan?), Kuchai (junior...baru nak berjinak-jinak dlm dunia Boria...katanya tahun dpn nak join lg...nak tebus kekalahan), Haziq(junior...dia ni la yg paling rapat dgn semua perempuan-2 dlm Boria...aku panggil dia Cinderella, sbb nya senang kena buli dia ni..ahakksss), Azam(senior Boria...kalau nak tahu, dia adalah Timbalan Presiden 4th, tp humble je org nya...siap boleh join Boria lagi), AG(junior...dia ni junior course aku jugak...paling pendek...ahakhakhak)

 pasangan paling sempoi... Azam dgn Lili... (Lili ni muka nampak je ayu, rupa-rupanyahhhh....dasyat gak budak ni...siap berharlem shake bagai nak gila...HAHA)

yg ni pula Yusnita... dia senior dlm Boria...tahun lps pun dia join...
dia paling pandai sekali menari...kalau ikutkan dia tak join Boria tahun ni, sbb Tarian Kreatif panggil dia join dorang...tp sebab kesetiaan dia dgn Boria, dia tolak tawaran tu, and dia join Boria

yang ni pulak Kak Illi dan Lili...confuse kan nama dorang ni...mess up dgn huruf je...
Kak Illi ni asalnya back up singer sama-sama dgn aku, tp tiba-tiba dia disuruh oleh Cik Rahimi untuk jadi tukang pegang payung yg ayu...
tahun lepas pun Kak Illi ni join Noria, tp dia pegang bunga telur...tahun ni pegang payung...bagus...
tukar profesion ye Kak Illi..HAHAHA

yang ni pulak taikong kami yg org ramai cakap suara best and handsome sgt tu -..-
dah 2 tahun berturut-turut dia jadi taikong Boria Bestari ni... and dua kali dia kalah dgn taikong 12th...sampai sekarang tak puas hati..HAHAH...mohon lah masuk lagi Boria tahun depan...

persembahan malam tu dimulakan dengan persembahan sketsa oleh 
dari kiri: Afiq Azam, Khalil, Amirul Afiq...
sumpah aku cakap, 10 kali aku tgk dorang ni berlakon, 10 kali jugak la perut aku kebas tahan gelak...adoiii...
korang mmg the best la...

persembahan Boria bermula....jeng jeng jeng
Salam diberi pembuka kata..
Boria Bestari membawa cerita...
lalalala

haa...goyang lagi Mirul...goyang!!!
boring aku...asyik gambar ko je org snap...
gambar kami mana? mana?

habis dah......
time tu jantung rasa fuhhhhhhh legaaaaaaaa gilaaaaaa habaqqqqq hangggggg.....
memandangkan gambar sailor perempuan tak ada....
so aku introduce pakai gambar ni je la...
tu yang tiba-tiba gambar ni je yang besar...
dari kiri: Amirul Afiq (yg pegang payung tu), Kak Moon(juga merupakan manager kitorang...2 tahun berturut-turut jadi manager and peserta Boria), Ummi (yang comel tu), Haziq (yg duduk depan Ummi), Yusnita(yang tertunduk malu tu), Afiq Azam (yg tak nampak muka tu), Naz( yang berdiri belakang Yus), Amirul (our taikong), Khalil ( yang pakai blazer tu), Lili, AG(yg duduk dpn Lili), Kuchai( sebelah AG), Azam (berdiri antara AG & Kuchai), Hajar (yang berkepak luas tu...HAHA), Kak Illi (si pemegang payung yang ayu)

nampak tak kelemahan menjadi back up singer...
gambar tak nampak...
sebabnya berdiri disudut paling tepi paling belakang....

ok... back up singer yang pakai baju kemeja putih ni...dengan perempuan yg pakai blazer tu...
back up singer lelaki pakai topi kuning tu (kononnya Arkitek), yang perempuan pulak pakai tudung & tie hitam dengan blazer (kononnya peguam)
mesti ramai pelik... kenapa arkitek dengan peguam??
sebabnya tema kitorang tema PEMBANGUNAN(kemajuan)...

yang ni gambar semua...cuma tak cukup 2 orang budak sketsa je...

yang ni pulak bergambar dengan peminat setia...
peminat ke???
penyokong sebenarnya...kalau dorang semua ni tak ada... 
tak meriahlah...mesti sambil joget senyap je...krik krik krik krik gituuuu....

 haaa...ni siapa pulak??
disebalik kejayaan kami, dia lah insan yang paling banyak berkorban....
berkorban masa, tenaga, wang ringgit, dll
inilah Cik Rahimi yang banyak memberi nasihat, tunjuk ajar pada kitorang semua....
TQ Cik Rahimi...
sanggup datang setiap malam, dari jauh, semata-mata nak tgk kitorang...
huhuhu...TERHARU

 lepas habis Boria...kita buat apa???
MAKAN....
even tak menang, tapi kitorang still boleh tersenyum...
sebab....
hubungan persahabatan yang kitorang jalinkan selama 1 bulan tu, cukup untuk buat kitorang gembira...
weeeee...
(aku buat perangai lagi...ayat skema la gila)


gambar seterusnya ni, gambar time kitorang semua budak Boria hang out...
kengkonon interaction day la...
cenggitu........

 nampak tak betapa busy nya Najwa Fitriah disitu....
bab makan tetap nombor 1...
kantoi la kat situ...
diet ku musnah...


yeahhhhhh.....
nak photoshoot lawa-lawa duit tak ada...
jadi la berdiri bawah flash light, SENYUMMMMM!!!!

22 Mar 2013

~teaser~ BORIA 2013


shempoiii baq hangg!!!

nyanyi jum!!