BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

30 Jun 2011

kawin la kawin!!!

       weyh kawan-kawanku yang dihormati dan disayangi...
cepat lah kawin
aku nak sangat and teringin sangat nak g kenduri kawin kawan-kawan aku..
hahahaha...
ape mimpi???
teringin nak g kenduri kawin yg pengantinnya kawan aku...
boleh la aku duk wat havoc kat situ
hakhakhak....
cepat kawin erk....

to:
yong-agak-agak bila ko nak kawin ni...aku nak tengok ko bersanding ni....
dgn encik N_ _ boleh???
hahahaha

jihan- cepatlah kawin..ko yang paling layak kawin da ni....hahahaha

yana- cepatlah cari mr.right ko...
aku tggu ko kawin dulu ni....
ko tak kawin aku pun tak ok!!

yanti-haa....ni sorang lagi...
g kawin cepat...
jemput aku duduk kerusi vvip...
xpun...pengapit pun ok jugak...
janji aku dapat makan makanan pengantin...
lalalalala~

ct- minah ni dalam diam-diam je ni kan???
hahahaah

cepatlah kawin korang pun.....
tu pun aku nak suruh ke??
hahahahahaah
teringin gila-gila nak tengok korang melaram macam ni!!


(agak-agak korang comey tak kalau aku jadi pengapit pakai macam tu??memang taklah!!)

chow~
                  

motif????

gila ke perempuan ni??
nak bunuh diri pun tak payah la nak bogel-bogel bagai....
otak mana beb???
adoyaiii!!!
nah korang tengok la gambar kebodohan perempuan tu..
shit!!

nampak tak???
tak nampak???
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
nah setelah di-zoom- dan telah dikaburkan oleh saya!!
tak nak aku gambar orang bogel terang-terang dekat blog aku...
hahahahah...
bodoh kan???
no comment!!
lalalala~

29 Jun 2011

fullstop!!

tak payah jamuan/party/reunion pun okey!!
menyampah aku...
penat-penat taip kat wall korang...
korang buat ape???
saden-maden je kan??
(tidak termasuk yang memberi respon)
kalau jadi pun maybe setelah aku fikir dan bertapa beberapa minggu untuk difikirkan semula rancangan tu...
tu pun maybe okey!!
bye...
adiossaa~


27 Jun 2011

cantikkk!!nak satu!!








aarrgghhhh!!!
nak 1 boleh???
siapa nak bagi free angkat idung.....
yeaayyhhh!!
hahahaha

25 Jun 2011

merungkai rahsia tarikh lahir!!!

1hb. Kamu seorang yang tidak tetap pendirian terutamanya dalam soal cinta. Kadangkala pilihan yang kamu buat itu bukanlah yang terbaik. Sebab itu cinta kamu mudah beralih arah bila terasa tidak wujud keserasian.
2hb. Berbeza dengan mereka yang dilahirkan pada 1hb, kamu yang dilahirkan pada tanggal 2hb cukup tegas orangnya dan keputusan kamu sukar digugat termasuklah soal cinta. Sekali kamu mengatakan tidak, tiada siapa yang mampu mengubahnya.
3hb. Kamu seorang yang cukup bersemangat dalam. menjalani kehidupan. Kamu memerlukan cinta dalam hidup namun sikap kamu yang seolah tak endah dan sukar untuk meluahkan apa yang kamu rasa membuatkan kamu segan untuk didekati.
4hb. Dikatakan kamu yang dilahirkan pada 4hb ini terlalu suka mengikut perasaan dan kata hati. Sebab itulah tidak hairan bila kamu sering tersilap membuat keputusan yang kadangkala kamu sendiri kesali. Selalu saja cinta kamu hinggap pada tempat yang salah.
5hb. Awas! Kawal perasaan cemburu yang kamu miliki itu kerana ia boleh memburukkan diri kamu sendiri. Namun kebaikan kamu, bersifat pelindung kepada orang-orang yang kamu sayangi.
(kakyong,encik sayuti,encik nik nazmi)
6hb. Kamu disukai ramai kerana personaliti kamu yang cukup menarik hati. Tidak hairanlah bila ramai yang cuba menawan hati kamu. Walau bagaimanapun, bagi kamu banyak lagi perkara penting selain cinta.
(cik nurhanani)
7hb. Kamu seorang yang ‘happy go lucky’ dan gemar berseronak. Namun sikap kamu yang agak berhati-hati dalam memilih teman membataskan pergaulan kamu. Begitu juga soal percintaan. Kamu ni pemilih sangat!
8hb. Kamu seorang yang romantis. Wah! beruntungnya siapa yang menjadi pasangan kamu nanti. Namun kamu mementingkan cinta sejati bukannya nafsu semata-mata saja!
9hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat menjaga personaliti dan keterampilan diri di mata orang ramai. “Maintain vouge” manjang! Dalam soal cinta, sudah tentu kamu ingin yang ’setaraf’ juga.
10hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini seorang yang sangat mementingkan keluarga daripada segala-galanya di dunia ini. Kamu gembira dalam keriuhan keluarga yang besar. Namun sikap ini kadangkala membuatkan buah hati terasa diri terpinggir!
(ibu.cik nurizzati)
11hb. Nampaknya kamu ni seorang yang amat berdisiplin dalam mengatur kehidupan kamu seharian. Sebab itulah kamu juga mengharap si dia juga bersikap demikian. Namun, tidakkah kamu terfikir, kadangkala hidup ini terasa boring bila terlalu mengikut peraturan?????
12hb. Kamu seorang yang setia dalam perhubungan. Sekali kamu memberikan komitmen, selamanya kamu akan setia. Namun jangan tak tahu, ramai yang masih menaruh minat padamu walaupun tahu kamu sudahpun berpunya!!
13hb. Kamu seorang yang sering berfikir ke arah yang positif sahaja. Sebab itulah kamu disukai ramai. Namun dalam masa yang sama, kamu sering tunduk dan tidak tahan dengan tekanan! Dari segi hubungan cinta, kamu amat pandai menjaga perhubungan.
14hb. Hebat! Bagi kamu, karier/pelajaran adalah segalanya dalam hidup. Sebab itulah kamu tidak menerima mana-mana huluran cinta daripada sesiapa. Cinta dan perkahwinan adalah perkara terakhir dalam senarai hidup kamu!!
(me)
15hb. Kamu yang dilahirkan pada tarikh ini suka mengubah keputusan kamu secara tiba-tiba. Namun apabila kamu membuat keputusan, kamu akan terus bertindak. Punca pergaduhan antara kamu dan si dia, sikap kamu ini yang suka membuat tindakan ‘last minutes’.
16hb. Kamu ini seorang yang moody rupanya…. Sekejap mood kamu okey dan sekejap pula kamu marah-marah. Ini membuatkan tekanan dan si dia boring dengan sikap kamu itu. Cuba kawal sikit.
17hb. Kamu lebih suka mejaga hati orang lain berbanding hati kamu sendiri. Namun sikap penting yang kamu tonjolkan membuatkan orang tidak tahu perasaan sebenar kamu.
(cik nurhidayah)
18hb. Kamu ni sangat perahsia orangnya lebih-lebih lagi soal perasaan dan cinta. Kamu lebih suka memendam perasaan hingga mendatangkan tekanan pada diri kamu. Dalam perhubungan cinta, mereka sukar untuk melafazkan kata sayang.
19hb. Kamu bersikap berhati-hati dalam setiap apa yang kamu lakukan termasuklah menjalinkan perhubungan cinta. Biasanya kamu lebih suka mulakan dengan persahabatan sebelum menjadi serius.
(cik nurjihannadiah)
20hb. Kamu ini terlalu banyak permintaan. Ada sahaja yang kamu inginkan. Sebab itulah sering timbul pergaduhan dengan si dia bila kamu asyik minta itu dan ini. Kamu sepatutnya tengok dulu kemampuan si dia!!!
21hb. Sikap kamu yang cool, tenang dan seolah tak kisah membuatkan orang lain ‘ambil mudah’ terhadap diri kamu. Begitu juga si dia. Lebih baik kamu berterus terang jika ada perbuatan si dia yang kamu tidak suka sebelum terlambat.
(encik hashim)
22hb. Kamu yang lahir pada tanggal ini seorang yang amat bercita-cita tinggi dan mempunyai impian hidup sendiri. Dalam soal cinta, kamu akan memilih seseorang yang kamu akan rasa’ selamat’ bila berada di sampingnya.
(cik nurhidayana,cik nurhidayanti)
23hb. Sikap kamu yang kelakar dan riang membuatkan orang suka mendampingi kamu. Malangnya kamu sering terasa bosan bila berada di samping teman-teman dan sidia. Jangan begitu, kadangkala kita perlu serius dalam hidup.
24hb. Kamu seorang yang mementingkan diri sendiri. Dalam perhubungan cinta, kamu terlalu takut dilukai hingga membuatkan kamu bersifat menggongkong si dia.
25hb. Bila menyentuh soal cinta, kamu sukar mempercayai lelaki/perempuan yang bagi pendapat kamu ramai yang lebih suka mempermainkan kaum sejenis kamu. Kalau tak mencuba, bagaimana nak tau kan?????
(cik nurfarhanahanis)
26hb. Kamu harus ubah sikap kamu ini yang dikatakan tidak serius dalam perhubungan yang dijalinkan. Malah kamu lebih mementingkan keseronokan saja!!!!
27hb. Kamu sukar untuk menaruh kepercayaan kepada orang lain walaupun kekasih kamu sendiri. Tak baik wasangka !!!!
28hb. Kamu suka diri kamu menjadi perhatian ramai dikalangan teman-teman. Namun kadangkala di dalam keghairahan bila menjadi tumpuan, kamu meminggirkan sidia tanpa disedari.
29hb. Kamu tidak akan menjalinkan sebarang komitmen dengan sesiapa saja selagi kamu tidak puas hati dengan apa yang kamu miliki.
30hb. Kamu seorang yang keras kepala. Ini juga punca pergaduhan kamu dengan si dia kerana kamu sukar untuk beralah!!!!
31hb. Terlalu banyak yang kamu impikan dalam hidup. Jangan begitu, hargai apa yang kamu miliki sekarang termasuk si dia yang setia!!!!


p/s:rungkai jgn tak rungkai...penat aku masuk entry ni kalau tak nak baca

cara-cara untuk menolak lelaki yang annoyying!!!

LAKI: Bolehkah saya belikan minuman? 
PEREMPUAN: Sebenarnya saya lebih suka untuk mempunyai wang. 


LAKI: Saya seorang jurugambar. Saya sedang mencari muka seperti awak. 
PEREMPUAN: Saya seorang ahli bedah plastik. Saya sedang mencari muka seperti awak.


LAKI: Hai. Bukankah kita pergi date sekali? Atau adakah ianya dua kali? 
PEREMPUAN: pernah sekali. Tetapi saya tidak akan melakukan kesilapan yang sama dua kali. 


LAKI: Adakah awak mahu keluar dengan saya Sabtu ini? 
PEREMPUAN: Maaf. Saya menghadapi sakit kepala hujung minggu ini. 


LAKI: muka awak mesti menutup kepala sahaja. 
PEREMPUAN: Dan muka awak mesti menutup perut sahaja. 


LAKI: Go on, jangan malu. Ajak saya keluar. 
PEREMPUAN: Okay, keluar dari sini. 


LAKI: Saya fikir saya boleh membuat awak gembira. 
PEREMPUAN: Kenapa? Adakah awak akan pergi dari sini? 


LAKI: Apa yang akan kamu katakan jika saya mengajak awak untuk berkahwin dengan saya? 
PEREMPUAN: Tiada apa-apa. Saya tidak boleh bercakap dan ketawa pada masa yang sama. 


LAKI: Bolehkah saya tahu nama awak? 
PEREMPUAN: Kenapa? Jangan awak mengambilnya kerana awak sudah mempunyai satu. 


LAKI: Mahukah kita pergi menonton filem? 
PEREMPUAN: Saya sudah menontonnya. 


LAKI: Di mana awak berada sepanjang hari ini ? 
PEREMPUAN: Menyembunyikan diri daripada awak. 


LAKI: Adakah saya pernah melihat awak beberapa tempat sebelum ini? 
PEREMPUAN: Ya. Itulah sebabnya saya tidak pergi ke sana lagi. 


LAKI: Apakah kerusi ini kosong? 
PEREMPUAN: Ya, dan satu ini(kerusi yang sedang diduduki) , jika awak duduk. 


LAKI: Jadi, apa yang awak lakukan untuk hidup? 
PEREMPUAN: Saya seorang wanita yang berlagak. 


LAKI: Jika saya dapat melihat awak telanjang, saya akan mati gembira. 
PEREMPUAN: Jika saya melihat awak telanjang, saya mungkin akan mati ketawa.


p/s:amik kau laki annoyying!!!

24 Jun 2011

saya rindu...sayang kamu!!







malas nak tulis or membebel-bebel da....
saje juz upload pix ni sbb nak ingat balik moments ketika itu(hahah...ayat kau...nak skema je kan??)
nak kenal kawan saya ni....
baca lah entry ni...

tapi ade sedikit pembetulan ye...
die suda taken...huhuhuh...
tu lah korang lambat kan...
hahahaha

23 Jun 2011

perasan???saya suke!!!

muka pucat+bibir kering+tembam...
tapi ade hati lagi nak perasan...
ahhh...sudah kau!!!

R+I+N+D+U

ohhhh!!!!
saya rindu anda semua....
ingat tak pix aku tyme ni...
tyme ni gila gempak kita party!!!
party la sgt kn???
(gambar sekadar hiasan)

really miss korang lah!!!
nanti kite wat reunion k before bulan puasa ni...
kite kasi gempak tempat itu....
wahahahahaa......
rindunye dekat korang....
rindunye korang....
rindunye....
rindu....
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

miss the moment...

rindu awaklah cik nurhidayana

(tyme ni pp aku nampak still ok kan???now???nan haddoooo!!!)

miss world and kiut amoi...
muahhhhh3...
miss anda berdua...


21 Jun 2011

saja nak taruh gambar bercuti dulu...biarlahkan...blog aku!!!

gambar ni diambil tyme bercuti dekat MEDAN,INDONESIA
memang agak sengsara kot bercuti kat sini...
makanan da la tak sedap...
air pun minum air kosong je...
memang tak feel langsung...
da la perjalanan dari satu tempat ke satu tempat makan masa 4-5 jam...
naik kematu punggung aku...
turun-turun je dari bas...
terasa kebas segala urat sendi punggungku...
wahahahaha....


ni tyme nak naik flight da....
memang lagi tak feel...
45minit je da sampai...
aikkkk!!!!
memang tak syioookk lah!!
patutlah pramugari tu hidang muffin(yang rasa macam kertas pasir), kacang tanah(ade ke patot??),fresh oren(ni bez...kena dgn tekak aku) and fresh guava juice(yakkkssss.....) je...
rupanya sekejap je perjalanan nya...
tapi siyes akak pramugari cunnn!!!

nak amik pix banyak lagi...
tapi akak pramugari tak bagi pulak...
so ni pix yang diambil secara sorok-sorok....

sesudah je sampai...
ape lagi...
kuar tukar la matawang kan....
fulamakkk aii....
jutawan kok gwe...hahahaha....
sempena pergi holiday ni....
aku mintak parents aku khas duit utk aku sorang je shopping kan???
padahal ade je benda yang aku berkenan aku suruh jugak ayah yang bayar kan...
lalalalala...

sampai-sampai je sana...
pe lagi...
kita shoppingggg!!!!!
lalalala....
pix ni saje je....
padahal manalah mampu aku nak pakai kebaya tuh...
mau nye mcm hape je...
hahahaha....

makan tyme....
kitorang makan dekat restoran minang...
so makanan die semua lauk-pauk minang....
not too bad...
boleh la...
macam masakan orang melayu kita jugak...
cumenye yang tak sedap minuman die...
see...
macam menarik kan...
tapi...subhannallah...
rasa die.....
tak lepas masuk tekak pun...
punye la dasyat rasa die...
nama die bukan main lagi...'air pelangi'
tapi tak pelangi langsung...

ni second day....
kami naik feri...duduk kat top roof feri tu...
memang gempak...
macam titanic kot...hahaha...
akibatnye...
menahan panas la kat atas tu...
direct je cahaya matahari tu kat kitorang...

ni pulak da last day...
actually pegi 4hari...
but disebabkan internet macam hape  ntah...
banyak pix tidak dapat di upload....
sabar je lah kan...
nak cerita sikit pasal pix kat atas ni...
papan yang besar tu memang sangat mengagumkan...
aku tengok dari jauh macam bunga-bunga yang disusun lawa-lawa...
tengok dekat-dekat...
rupanya dorang gulung-gulung kain perca yang dibentukkan bentuk bunga...
memang kreatif....
and sangat rajin juga....
org melayu kita ade ke yang rajin nak wat kerja remeh macam tu???
da la susah....
banyak huruf-hurufnya....
then besar pulak tu papan nya...
welawehhh...salute lah kat orang yang buat ni....

ok...
ni nak balik da...
tengah tunggu bas utk ke airport...
opss lupa pulak....
disebabkan rindu sangat kat someone...
aku suruh lah ayah beli sim card kat sana...
dapat je sim card no sana so macam teruja gila vavik punya lah kan...
terus lah testing2....
hello2...dengar tak???hahahaha
ok lah...setakat ni je la dulu k....
nak masuk banyak pix lagi ni...bye....
jangan tak baca next entry ye...

20 Jun 2011

ntah...tau tahu ape motifnye!!!

tgk sesaje je la yak...
malas nak membebel-bebel da...
bukan ada orang baca pun kan??
hahahahaah...
gambar ni sesaje diletak tanpa motif....
so...korang jgn beria tanya dekat aku apakah motifnya gambar ni diletak dalam entry ni...
sekian!!!

18 Jun 2011

jalan-jalan+shoppinggggg!!!!!

rindunye dekat fayyadh tembammmmmm!!!!
muahhhhh3 kt pipi tembam die...

see....
bulat kan si budak tembam 2...
geram gile...
kitorang jalan-jalan ni pun sebab nak jumpa fayyadh je...
yang lain tak kesah sangat pun...waahhhahahahah

budak ni sangat lasak+nakal...
dats y dahi die benjol+lebam...
merasalah kau telur sebiji kat dahi kan???

ape fayyadh...
xde kasut fayyadh la jual kat sini...

muke mamai+comei fayyadh...

budak mengada-ngada....
dan-dan die nak tangkap gambar hisap jari kan...
layannnn je la...

nampak macam mesra kan???
sebaliknya.....hampehhh

muka comei la tu kan???

wekkkk.......
ape julur2 lidah ni sayang oiii!!!

eehhh2....
macam fayyadh snap picture sendiri la...
well done sayang!!
anda sangat comei...

muka teruja fayyadh jumpa ice blended...
wow...(kata fayyadh)

ok...
nak rasa jap...
sedap ke tak...

saya gemuk...





~the end~

nyanyi jum!!