BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

31 May 2011

setelah sekian lama!!

agak lama jugak aku tak tukar-tukar layout blog aku ni...
agak nya orang tengok pun da boring da kan...
eh...ade ke orang yang tengok blog aku ni...
macam tak je...hahaha...
followers pun baru 16 bajet macam da enambelasribu da....
nan hadooo je la woiii....
ahhh...tapi ade aku kesah pulak ke....
janji aku dapat luahkan ape yang aku tak boleh luahkan dekat facebook dalam ni.....
tak ada siapa boleh halang aku....
aku suke nak taip and nak membebel-bebel....
so what???
lalalalala....
korang suke korang baca....
korang tak suke tak payah la baca...
and pada yang tak suke aku membebel-bebel ni....
korang jangan la sebok nak baca kan kalau da tak suka...
aku malas nak dengar orang membebel-bebel cakap aku bajet hebat sangat dalam berblogging ni...
eh...kejadahnya sampai ke tajuk ini...
tu lah kau...
no limit taip nye...
kan da terbabas....
niat betul nya tadi nak cakap aku da tukar layout...
siapa yang rasa layout aku tak best...
sila lah beritahu or menasihati daku insan yang lemah ni...
hahahaahah....
rebe da...
udah la tu....
bye...

p/s:aku nak cepat...akak aku da tunggu turn nak guna internet pulak...huhuhuh

27 May 2011

lega beb!!!

entry ini agak panjang...tak nak baca..jangan baca...no forcing ok??

ya allah punye la nervous ak 2 3 hari ni
disebabkan nak pergi temuduga dekat UPSI...
sebab tu lah da lama tak update...
kununnye nak study la...
hahahahaha
tipu kuat je aku ni...
last-last nye tadi...
ape yang aku baca die tak tanya pun....
alih-alih main gelak-gelak pulak dengan aku...
aku pun tak tahu,lawak ape yang aku buat....
penat je aku buat muke nervous berkurun punye...
sekali yang die tanye camni je...

panel 1:ok masuk...meh sini sijil....ok boleh buat ujian buta warna
aku: alamak...lupe bawak spek mata la plak...hentam je la(cakap dalam hati)
panel 2: ok boleh duduk disana...nama najwa 'fitiriah' ye..eh macam mana nak sebut ni??
aku: najwa f.i.t.r.i.a.h...(sambil senyum-senyum...nak bodek la tu kan)
panel 2: cik najwa ni datang dengan sape??
aku: mak ayah la...
panel 2: naik ape??
aku: kereta la...(time ni ase macam...apehal pakcik ni...sebok pulak tanya macam-macam)
panel 2: ok...cuba awak ceritakan sedikit sebanyak tentang pencapaian akademik awak...dulu sekolah mana...dari tahun 1 sampai ting. 6...kemudian beritahu keputusan STPM awak...
aku: bla...bla....bla...bla....membebel-bebel la aku kan....tak payah la aku nak tulis semue...habis pecah rahsia aku...
panel 2: awak minta pendidikan bahasa melayu...kenapa?
aku: saya rasa sebab saya suka sangat tengok cikgu BM saya..(cikgu sila belanje ye..saya da promot anda..heheheh)...bila cikgu masuk kelas je mesti tertunggu-tunggu...ape yang cikgu nak ajar hari ni...so saya memang minat lah BM ni...
panel 2 lagi:kalau awak minat BM mesti awak tau ape itu KOMSAS kan?
aku:tau..(dengan bangganye)
panel 2:ape itu KOMSAS?
aku:komponen sastera...
panel 2:dalam KOMSAS 2 ada sajak lagi ape??
aku: ada gurindam,sajak,syair,pantun,puisi...
panel 2:so awak pandai gurindam la ni yak?
aku: eh...tak...gurindam tu berlagu mendayu-dayu sikit...tak reti lah...
panel 3: apa kata awak nyanyi je la..boleh??nyanyi lagu yuna la...tau kan lagu yuna?(senang je org tua tu request-request lagu pulak kat aku...ishh3)
aku: eh boleh-boleh...lagu ape yak..jap2...
ok...oh bulan..............alamak...lupe la...lagu lain boleh tak???
then dorang semua pakat gelakkan aku...hampehh
panel 2: haa...boleh-boleh...lagu ape awak nak nyanyi pun nyanyi lah...
aku: ermmmmm...lagu negaraku la kalau camtu...
panel 3: eh jgn....kang kami kena berdiri pulak..hahahaahah
aku: ala...tak tahu nak nyanyi lagu ape...ok2...lagu ilusi la k...
aku pun lalalalaalalallalalalalala la......
panel 2:da??hahahaha(sambil geleng-geleng..ntah ape gelengnye ntah)
panel 3: ok..sekarang saya nak suruh speaking pulak....so....can u tell us a little bit about your hobby??
aku: erm....i really love to collect international money...in my collection i have a few of dollar UK,dollar of singapore, rupiah of indonesia,india coins and old malaysia money.
panel 2: why???
aku: becoz to me money is unique becoz it just a piece of paper...but it can buy anything...
panel 2: maksudnya awak ni mata duitan jugak la yak..
panel 3: di eropah ada 1 lagu bertajuk 'money for nothing...so what your opinion?
aku: no...for me money is everything...bcoz nowadays people really depend to money...no money no life...
panel 2: hahahahahaahah....ini lagi membuktikan yang awak memang mata duitan...adoi...adoi...
panel 3: saya rasa itu saja lah...tak ada ape saya nak tanya da...(sambil pandang panel 2)
panel 2: erm...saya pun tak ada ape nak tanya da...awak ada apa-apa nak tanya tak??
aku: ermmmmmm(berlakon kejap)...tak ada...
panel 1: itu saja lah...terima kasih...
aku: ok..terima kasih..assalammualaikum...
baru aku nak bukak pintu....panel 2 panggil...
panel 2: bagus cik najwa...ade keyakinan...banyak cakap...(sambil senyum)

hehehehe....
agak-agak korang lah kan...
aku dapat tak???
da la aku macam main-main je...
siap gelak-gelak lagi...
buat macam member pulak...
hahahaahah...
sape suruh dorang sempoi sangat...
naik la perangai gedik aku..
hahaha
amikkkk....





24 May 2011

hentam je la tajuk ape pun...ade aku kesah???

1) You ada ramai kawan tapi dalam banyak-banyak tu you asyik ingat kat dia sorang jer..dia sihat ke tak..dia dah makan ke belum.. dia ingat kat you ke tak.
2) You jadi resah gelisah kalau tak dapat dengar suara dia, You jadi malap, kelabu asap, tapi bila dengar suara dia YOU automatik segar bugar, perut lapar terus kenyang..
3) Uiii.. You cemburu bila dia bercerita tentang kecantikan/kehenseman perempuan/lelaki yang dia jumpa.. Kekadang YOU rasa You kecik hati dengan dia pasal asyik cerita pasal orang lain yang lebih hebat dari YOU.
4) YOU dapat jumpa dia sekali jer dalam sebulan so bila dapat jumpa dia YOU rasa macam dunia ni YOU yang punya. Balik rumah wajah dia asyik terbayang di mata YOU tapi YOU pun hairan kenapa YOU mesti ada perasaan macam tu terhadap dia..
5) Surat, kad raya, tiket bas, sampah atau apa saja pemberian darinya, YOU simpan sampai penuh almari rumah YOU. Kalau ada lipas gigit salah satu barang pemberian darinya pasti mampus lipas tu YOU gigit balik…uiii..ganehnyer.. wakakakak….cam betul jerk! heh…. :?
6) Kadang kala YOU sengaja buat perangai nak bagi dia jeles kat YOU tapi dia sikit pun takder respon sebaliknya YOU sendiri yang makan hati..tapi YOU tak sedar kenapa You buat macam tu.. kenapa You nak bagi dia jeles kat You?
7) YOU percaya padanya. YOU sedia berkongsi apa saja cerita dengannya. YOU juga suka mendengar celotehnya walaupun kadang-kala ceritanya membosankan You tapi You tetap sudi melayan karenahnya.
8) Bila family YOU sebut pasal jodoh, YOU cakap belum ada calon tapi dalam kepala otak YOU dok terbayang-bayang YOU bersanding dengan dia..cis!!
9) Hmm…itu adalah secebis perasaan YOU kat dia namun apakah makna perasaan tersebut? Nak kata kawan biasa..kenapa You treat dia bagus semacam jer? Alah mengaku sajalah yang You ni dah jatuh hati padanya..
AND, last but not least…
10) YOU tau tak mengikut survey, itu adalah sebahagian daripada tanda-tanda awal orang yang dah JATUH CINTA. Perasaan tu sedikit sebanyak akan menyiksa diri You sendiri. YOU tau kenapa? Sebab You punya ego tu tinggi sangat…apa susah sangat ker You nak declare yang You ni betul-betul falling in love kat dia..ops..i’m sorry… perempuan memang la susah sikit takut perigi cari timba pulak kan..tapi setiap orang ada cara tersendiri..

22 May 2011

modelling!!!

percaya ke tidak??!!!
semalam aku and adik aku jadi duta 1 produk ni...
hahahahaha
korang percaya la sangat kan...
kaki menipu je lebih
cerita betulnye...
kami ni da dahaga sangat...
g la beli air...
usha-usha peti sejuk 2...
ternampak vanilla coke...
punyalah teruja...sebab da lama tak minum vanilla coke....
so muke da ala-ala ketagih beno da...hahaha
wanna see our pix???
look at thiss!!!

huhuh...
muke terujakah???ketagihkah???


 any comment guys???
 stop posing jap...
minum dulu...
 relaxxx luhhhh....

 tidur sat...
 mule nye bukan gambar ni yang diambil...
gambar betul nye nampak badan aku je k...
cam harrooommmm...
ok...
nothing to say about this pix...
p/s:anyone want to pick us to be 'DUTA'???

20 May 2011

memory!!!

best moment ever

bestiessss!!!

love u guyss

janji yang tinggal janji...ceiitt!!!

SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA (Program Pengajian Pendidikan) 
BAGI PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012 & DIPLOMA PENDIDIKAN AMBILAN JULAI 2011
AKAN DIBUKA MULAI 20 MEI 2011 JAM 2.00 PTG..




ye lah sangat kan...mana-mana???
ak nak tengok...tipu la korang...
wat keje ke tak korang ni....
kalau rasa tak boleh nak key in result megikut tarikh tu...jangan wat janji.....
tak baik tipu orang....
1 malaysia korang da tipu...
huhhhh!!!!hate tau tak???


kalau korang tak percaya korang tekan la link ni...
memang tak ada pun keputusan yang dorang janjikan tu...



18 May 2011

oh...aku wanita api!!hahahaha

WANITA API 
Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries (21 Mac-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan sagittarius (23 November-21 Disember). 

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan

rahsia perempuan!!

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
4. Sekiranya seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.
8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia perlahan-lahan.
9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.
11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebaik saja ganggang diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan  tak sampai sepuluh minit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan!.
14. Jika kamu menyukai seorang wanita, cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
15. Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.
17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18. Selepas seorang gadis jatuh cinta, dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis, cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
20. Bila setiap kali gambar kelas keluar, benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di  hatinya!!
22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
26. Semua wanita mahukan seorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
27. Senjata wanita adalah airmata!!
28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.
29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…
30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

p/s:bila boring keluarlah entry bukan-bukan...tu la keje aku ye...sekian...wassalam

17 May 2011

sinopsis Marimar TV3!!(entry ni agak panjang...sape rajin nak baca...baca la yak....)

Gustawa Aldama, seorang bisneman kaya telah mengahwini seorang wanita bernama Lupita walaupun mendapat tentangan daripada ibunya,Dolores. Semuanya menjadi semakin rumit apabila Lupita melahirkan anak perempuan yang diberi nama Marimar kerana lahir di tengah lautan. Dolores yang percaya bahawa Lupita berkahwin dengan Gustavo hanya untuk mendapatkan kekayaan mereka berusaha untuk memisahkan mereka berdua. Dolores mengupah seorang lelaki untuk berpura-pura tidur dengan Lupita sehingga Gustavo melihat mereka. Dolores menghalau Lupita dan memberi amaran agar tidak kembali lagi. Apabila Gustavo mengetahui bahawa semua itu adalah rancangan ibunya, segalanya telah terlambat. Dia tidak berjaya menemui isterinya yang membawa diri bersama satu-satunya anak mereka. Gustavo meninggalkan ibu bapanya lalu pergi ke Manila dan terus mengharap agar satu hari nanti dia akan menemui anak dan isterinya.

7 tahun berlalu tetapi usaha Gustavo masih tidak berhasil. Suatu hari, sepupunya Esperanza datang membawa berita mengenai kematian orang tuanya dalam kemalangan. Sewaktu melawat makan ibu bapanya,Silva, kawan Lupita datang memberitahu di mana Lupita dan Marimar berada. Tanpa membuang masa Gustavo terus mencari dan berjaya menemui keluarganya. Lupita memaafkan Gustavo agar Marimar dapat merasai kasih sayang seorang ayah. Dalam perjalanan ke Manila, kapal terbang yang dinaiki mereka terhempas ke lautan dlalu memisahkan Marimar daripada ibu bapanya. Lupita dijumpai mati akan tetapi Marimar terus hilang.

Marimar ditemui di sebuah pulau terpencil oleh Lola Cruz dan Lolo Pancho yang mengaku sebagai datuk dan neneknya apabila mendapati Marimar hilang ingatan. Mereka memanggilnya Marimar kerana tulisan pada rantai lehernya. Marimar bertemu dengan Angelika dan menjadi sahabat. Walaubagaimana pun mereka mula bertengkar apabila Angelika jatuh dan tangannya patah. Angelika menyalahkan Marimar atas kejadian itu. Marimar membesar sebagai seorang gadis yang naif. Hidupnya mula menjadi rumit apabila bertemu dengan Sergio Santibanez lalu jatuh cinta. Marimar berkahwin dengan Sergio yang sebenarnya ingin membalas dendam terhadap ayahnya,Renato dan Angelika(maka tiri merangkap bekas kekasih Sergio). Marimar kemudiannya menjadi mangsa kekejaman Angelika yang cemburu di Vila Santibanez. Dari sini Marimar mula menyedari hakikat apa yang telah dilakukan oleh Sergio padanya.

Takdir mula berubah apabila Marimar memutuskan untuk meninggalkan San Martin de la Costa selepas menghadapi banyak penderitaan di rumah Santibanez dan kematian nenek dan datuk angkatnya akibat kebarakan yang diarahkan oleh Angelika. Di bandar Marimar menukar namanya kepada Bella dan melahirkan anak perempuan yang diberi nam Cruzita sempena nama Lola Cruz.

Selepas bertahun-tahun melalui pencarian yang tidak pernah berhenti Gustavo akhirnya bertemu Marimar tetapi kerana Marimar menukar nama kepada Bella maka dia dapat mengenalinya. Natalia yang memusuhi Marimar sejak di Vila Santibanez telah mencuri loket Marimar yang akan membuktikan identiti anak Gustavo yang hilang. Natalia mula menyamar sebagai anak Gustavo tetapi rancangan jahatnya tidak bertahan lama apabila Marimar mendapat kembali ingatan silamnya lalu membuktikan Natalia adalah penipu. Gustavo akhirnya mengetahui Marimar adalah anaknya tetapi tidak lama kemudian mati akibat sakit jantung. Dengan bantuan Esperanza dan kawannya Innocencia, Marimar pergi ke US dan bertukar daripada seorang gadis naif yang miskin menjadi serang wanita kaya dan sofistikated Bella Aldama.

Bila dia kembali ke Filipina, Marimar bertemu Rodolfo San Jinez, seorang bisnesman yang berhasrat untuk mengahwininya kerana masalah kewangan syarikat keluarganya. Rodolfo mengundang Marimar ke Masquerade Paty sebagai tetamunya. Tanpa diketahui olh Marimar yang dikenali sebagai Bella, Sergio turut hadir ke majlis itu. Sergio secara tidak sengaja terlihat Bella dan mengenalinya sebagai Marimar. Sergio mmberitahu Rodolfo bahawa Marimar adalah isterinya. Rodolfo tidak mempercayai kata-kata Sergio dan fikir itu adalah mustahil. Marimat menolak Rodolfo pada majlis perkahwinan mereka dan membuktikan dirinya masih mencintai Sergio.

Sementara itu perniagaan Vila Santibanez mula merosot dan Angelika pulang dari luar negara bersama Ranato yang lemah daya ingatan. Tanapa disedari oleh Renato, Angelika meletakkan 'ubat' yang akan melemahkan ingatan dalam makanannya. Renato pula menyedari bahawa Angelika bertanggungjawab terhadap kehilangan harta dan syarikatny. Angelika pergi ke Manila untuk lelongan tetapi Marimar sebagai Bella muncul dan berlakunya konfrontasi. Disebabkan taktik penuh dendam Bella, Angelika kehilangan segala-galanya. Angelika kembali ke Vila Santibanez dan menghantar Renato ke hospital mental. Namun, Renato berjaya melarikan diri daripada hospital sebelum Angelika dan rang-orangnya tiba. Renato ditembak oleh Nicandro atas arahan Angelika. Walaubgaimanapun dia diselamatkan oleh Dra Rhia dan kebali bersama Sergio untuk membalas dendam terhadap Angelika. Marimar pula membeli Vila Santibanez. Berlaku banyak perebutan antara Marimar, Sergio dan Rodolfo. Marimar sekali lagi membuat keputusan untuk meninggalkan Filipina demi keselamatanya tetapi diculik oleh Rodolfo sebelum sempat pergi. Sergio cuba menyelamatkan Marimar tetapi Rodolfo secara tak sengaja menembak Marimar sedangkan tembakan itu sepatutnya untuk Sergio. Akhirnya ketiga-tiga mereka tertembak secara tak sengaja tetapi tidak serius. Rodolfo dibawa ke hospital dan kemudiannya menjalani perbicaraan dan dijatuhi hukuman penjara.

Marimar memaafkan Sergio dan keluarga mereka bersatu semula. Setelah itu Marimar menemui Vanessa May, kekasih Gustavo setelah kematian Lupita yang sedang mencari anak perempuannya yang hilang iaitu Angelika. Tanpa diketahui oleh Marimar, Angelika merancang kejatuhan pewaris Aldama untuk mendapatkan Sergio. Angelika bertanggungjawab terhadap pembunuhan Vanessa May dan Esperanza. Angelika mengugut Marimar dengan pembunuhan Esperanza agar dapat mengumpan Marimar keluar. Sergio dan yang lain mengetahui bahawa Angelika bertanggungjawab terhadap pembuhan ibunya dan Esperanza tetapi tiada bukti. Manakala Angelika pula mempunyai pisau dengan cap tangan Marimar dan baju yang penuh dengan darah Esperanza. Angelika menculik Marimar agar dapat membunuhnya. Dia memberitahu kepada Marimar bahawa dia yang membunuh Esperanza untuk menutup mulutnya. Orang suruhan Angelika, Nicandro dan Diego telah menyelamatkan Marimar lalu membohongi Angelika tentang kematian Marimar. Rancangannya gagal tetapi dia membuat rancangan lain untuk memerangkap Marimar. Dia terus mengejara Marimar sehingga akhirnya mereka terpaksa berdepan untuk menyelesaikan segalanya. Angelika menembak Marimar berulang kali tetapi tiada apa terjadi kerana baju kalis peluru yang dipakainya. Marimar menyedari yang Angelika tidak akn pernah berhenti dan membuat keputusan untuk melawan kembali.Walaubagaimanapun Marimar mengalami kecederaan serius manakala Angelika ditangkap polis. Tetapi Marimar terselamat.

Sebulan kemudian, Marimar, Sergio dan teman-teman mereka pergi ke mahkamah untuk menghadiri perbicaraan Angelika. Juri mendapati Angelika bersalah kerana membunuh. Renato pula pergi ke penjara Angelika dan merasuah warden penjara untuk membuat Angelika menderita dengan memberinya kesan terbakar dengan nama Marimar. Sergio dan Marimar mengumumkan perkahwinan mereka dan Marimar memberi semula Vila Santibanez kepada Renato. Bapa angkat Angelika pula merancang untuk melepaskan Angelika dengan letupan bom dan dia perlu bekerjasama denganya untuk merosakkan perkahwinan Sergio dan Marimar.

Pengakhiran
Semasa hari perkahwinan, Angelika menyamar sebagai pemandu menggantikan Arturo yang dipukulnya. Sergio dan Cruzita diculik oleh Angelika. Dia memberi Marimar dua pilihan 'hadiah istimewa'. Dia menyuruh Marimar pergi ke pantai dan memaksa Marimar memilih antara nyawa Sergio dan Cruzita. Sergio dan Cruzita  berada dalam dua bot yang berbeza dengan bom yang diset pada masa yang sama di dada mereka. Marimar memutuskan untuk menyelamatkan Cruzita. Sebaik sahaja dia menyelamatkan Cruzita bom di bot Sergio meletup. Marimar membawa Cruzita terjun ke dalam laut bila bom Cruzita pula meletup dan Angelika tidak dapat mengesan mereka.

Sergio pula tidak mati dalam letupan itu. Sebelum bom masa itu meletup, dia dapat menumbangkan orang Angelika, membuang bom itu dan lari dari bot. Marimar berdepan dengan Angelika. Tanpa disedarinya, Sergio ada di kawasan itu berlawan dengan orang-orang suruhan Angelika. Marimar dan Angelika pula berlawan di landasan helikopter dan Marimar menolak Angelika ke dalam sungai yang dipenuhi buaya. Sergio dan Marimar akhirnya berkahwin di San Agustin Church, Manila.

16 May 2011

happy sangat...tak sangko den!!

haa...tibe-tibe keluar loghat negeri sembilan pulak kan....
nak tau sebab ape...
today aku dapat satu bungkusan beralamatkan negeri sembilan....
aku pun agak musykil jugak...
agak-agak sape lah yang tibe-tibe bagi aku hadiah ni...
rupenya baru teringat...
kan hari tu aku ade cerita pasal aku jadi followers ke-100 kepada blogger My Lovely Blog...
so hari ini hadiah yang dia janjikan tu da sampai....
punya lah kecoh...
satu rumah dok sebok nak tengok hadiah ape aku dapat...
ni la dia hadiah yang aku dapat...
memang teruja lah...
hahahahaha

saya dapat sarung bantal bentuk hati corak bunga-bunga vintage....
so like it lah...

 then saya dapat photo frame yang sangat-sangat cute....
very unique die punye design...
love it...

 im really love both of them....
thanx again to blogger My Lovely Blog...
sayang akak...
hahahahaha....

p/s:Mr.A cepat beli bantal utk saya....saya nak sarungkan dgn sarung baru ni..cepat!!!

15 May 2011

bingaiii!!!

gatal sangatlah kan tangan ko....
nak lawakan blog kononnn....
habis blog aku...
huhuhuhu...
buruk2
nasib jumpa balik link blogger template 2....
so back to da normal again....
selamattt!!!!

14 May 2011

pemakaian celak mata!!!!

" para bidadari Syurga menggunakan celak pada mata bagi mencantikkan diri untuk pasangan mereka. "
This is MY MUST-HAVE PRODUCT FOR STUNNING, BEAUTIFUL EYES.

Maka, untuk bahagian paling penting pada wajah, cantikkanlah mata dengan celak hitam, pastinya yang ini yang paling disyorkan!

Celak yang sangat hitam, dalam bentuk yang sangat pekat. Letakkan celak di antara kelopak mata dan tarik ke bahagian luar mata. Juga boleh melukis celak di keliling mata mengikut gaya kesukaan anda! Mata yang besar dan seksi bakal dijangkakan!

hope after this make over...wil maku u guys more confident....chaiyaokkkk!!!

12 May 2011

menambahkan kolestrol dalam badan...jum!!!!

hari ini aku jadi mamarazzi yak..
tugas aku hari ni adalah.....teettt...
tak boleh tau ok..
sulit dan hak kerajaan...
ada tak macam mamarazzi???
hahaha
haraammm.....!!!
ada ke mamarazzi pose peace cam ni???
ceeeeiiiitttt... 

 aku yang hitam legam....

nampak sangat ada orang jelez...
keje nye amik gambar aku yang muke ngah ape-ape...
siap ko...
ayyyyaarrkkk!!!

punye lah lama tunggu kan...
da termenung-menung aku da...
heeiii la nasib...

budak ketagih botol susu..
hahahaah 

 tak habis-habis gambar candid....
muke ku kalau yang diambil nye lawa tak ape...
ni da macam harammm!!

 tak puas-puas facebook kat rumah...
kat sini pun nak facebook lagi...

eehhh....
budak tembam lah...

 gedik-gedik....
ye-ye je kan...

 siapalah yang makan amat selerak tuh...
addoooi...
lari mak mentua....

 budak tembam ni kalau makan harus nye licin pinggan...
hahahaha

 haaaa...
asyik muke aku je candid kan...
hambik korang...
turn korang pulak....

muke aku paling besoorrr....
hahahahaah
orang die pun besoorrr.....
hambik kau najwa....
hahahaha
i loiiikkkeeee.....!!! 

 si budak tembam da kenyang...
tengok muke die....
muke puas hati benorr...
hahahaha

minah kaki lima...
hahahahahahaha....
sorry beb....

p/s:kalau nak pergi makan mana-mana...
pastikan cuaca ok...
nanti tak lah jadi macam kami...
terpaksa merempat...

11 May 2011

ok...hari ini saya buang tabiat!!!

entah ape lah tibe-tibe aku rajin nak buat kek coklat harini...
memang buang tebiat ok...
apakah???
ok bahan-bahan yang diperlukan...
tak payah tau...
hahahahaah...

 agak-agak kek ni ok ke rentung????
hahahaha

 comey sangat da la tuh yak...
ntah pape...
serabut 

 comot kan...
macam saya...
ngee~

 ok...
now kita simpan dulu dalam freezer ok...

 comot la weyh....

ok...
ni la die chef kita hari ini...
chef najwa fitriah hashim
dan
chef nor hidayah hashim...

nasib ade yang sudi nak makan..
hahahaha...

p/s:sakit perut jangan cari aku ok....

10 May 2011

orientasi lower six 2011!!!

yeeaaahhhhh.....beznye smlm jadi budak sekolah!!!
rindu zaman sekolah...
wuhhuuuu!!!
ok...citenye semalam...
aku and kawan-kawan disuruh oleh cikgu utk kununnye jadi fasilitator utk orientasi ni la...
padahal.......
ape pun kitorang tak buat...
lastnye kitorang jadi model pulak kat depan tu...
kununnye kalau budak-budak tu ade benda nak tanye...
juz tanye je kat kitorang...
sogan denn la....
hahahaahah

ok...
not bad jugak la yang berminat nak sambung form 6 ni...
ade la dalam 40++ orang....
good job adik-adikku sayang....
teruskan perjuangan korang....
chaiyaookk!!!

hope korang stay je la kat form 6 tu yak...
dun takot-takot...
kitorang dulu pun bukan nya belajar sangat pun...
main je banyak nye....
hahahahaha...
(ok2...kan da kantoi)

ni la die fasilitator terhebat...!!!
duapuluhempatjam die je yang bercakap...
al-maklumlah....top student....
popular gitu ahhh!!!
see....posing die pun...
boommmmmm!!!meletoopp!!!



thnax yong...
sebab sudi datang walaupun semata-mata nak hantar novel kat aku...
hahahaha
janji duit masyukk kan yong....
kayo la ekau...
bila nak belanja aku ni...
tunngu-tunggu jugak nih...hehehe
(kalau boleh aku nak crop je gambar aku yang sesat tibe-tibe kat tengah tu..buruk)

selepas habis memberi motivasi(roti basi ye)....
perut pun lapar la kan....
ahhh...aku memang...
asyik lapar je keje nye kn..
so ni otw to kentucky fried chicken(kfc)...
sempat lagi berposing...
da la posing dalam kereta orang....
tak tahu malu...ceeiiittt...

siti da big boss...
thanx to ko siti...
bagi aku tumpang kereta ko yang bapak besar tu...
welaweehhhh.....salutteee!!!
si budak baju hitam ni pulak...
tunggu die punye la lama....
menderita cacing dalam perut aku...


ok...kita abaikan kawan-kawanku yang aku tau memang cun ni kan...
ko haddooo???
aku nak cerita pasal abang-abang yang berpakaian kemeja yang looking macam good-good tu...
ok...aku tau memang salah aku pun...
gelak bapak kuat kan...
so what???
mulut aku...
suke hati aku lah kan...
jelez la tu...
punye la bajet good-good...
abang-abang ni pandang-pandang aku....
ape-ape???
tau la kami cantikk....
tak payah nak tengok sangat lah...
macam la korang gelak sopan sangat kan...
blah la...

ok...
time ni abang-abang yang bajet cute tu da blah....
kena sedebik dengan aku da...
tu yang blah tu...
hahahaah
(ye la tu...percaya lah sangat)

ok...
kelihatan macam mesyuarat tergempar kan...
tapi mengutuk orang je ni...
ade je gosip nye...
well...
(tapi aku tak tau...aku tukang dengar je)
aahhhh...tipu kau najwa...
hahahaha...

sebab inilah aku semakin tembam...
kejenye melantak je...
hahahahaha...
bia la...
kn..kn...kn...
bukti ketembaman aku...
haa..tengok lah...

rasa-rasa gambar ni candid ke 
atau saje posing manje-manje gituan...
ahhh....
ape-ape je la...
hahahaha...
aku da habis idea nak tulis ape la...
sorry ye kawan-kawan...

ok...
time ni perut da kenyang....
so senyum pun memang happy la kan...
gambar ni agak blur sebab orang yang amik gambar ni parkinson ye...
hahahahaah
sorry mangala....
hahahaahahah

so ini gambar yang more clear...
clear kan..???
ok...dats all for today...
bye...

p/s:to cik siti afiqah...
nanti bawak kereta manual pulak...
auto memang la...
tekan minyak je...weekkkhhhhh











nyanyi jum!!