BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

9 Jul 2011

akupuntaktahunaktaruhtajukapeuntukentryni...koranglataruhsendiriyak!!??

ok murid-murid(dengan gaya gedik)....
hari ini kita semua belajar bahasa melayu ok!!
ehem3!!!
tak ado maknonyo ehh...
cikgu ko??
sudahlah kau!!
actually aku nak cerita sikit...
pasal menu satu restoran ni...
agak terkesima dan terkilan sikit aku tengok...
(sambil tu buat muka kurang paham sambil garu-garu kepala)
menu dia terlampau banyak sangat yang salah...
tak tahu la aku kalau tu saja trademark marketing restoran dorang or salah taip or tak pergi sekolah kot(opppppssss!!!maaf)


haa tengok...tengok...
SEAFOOT??
apakah???
sea=laut
foot=kaki
takkanlah...
seafoot=lautkaki/kakilaut
wahahaha...
macam bongok je bunyinya...


MASAK STEEM LIMAU/STEEM HALIA????
apa steem tu woii....
tak ada dalam kamus la weyhhh!!!


hahaha...
HORLIEKS yak....
hohohoho....merry christmas....hohohoho...


AMERKA....
mau marah orang AMERIKA tengok ni...

DAGING MARAH!!!awww....
daging pun boleh marah u olllllssss....
kenapa aku tak tahu...kenapa??kenapa??(drama pulakkk)

PADPRIK...
yang ini aku tak sure sangat sama ada dia yang betul atau aku yang betul...
tapi setahu aku...dan berdasarkan pengalaman dan pemerhatian aku....
selalu aku pergi makan kat mana-mana kedai pun...
semuanya tulis PAPRIK bukannya PADPRIK...
ohh..nak sebut pun tersembur-sembur air liur aku...

CINDAWAN....
agaknya dia saja je kot...
buat gabungan nama lagu CINDAI dengan CAWAN kot...
CINDAI+CAWAN=CINDAWAN...
anda sangat kreatif...
hahahaha....
adooii la....
nasiblah waktu dekat restoran ni aku puasa...
kalau tak.....
aku pun was-was nak pesan makanan ape ni....
huhuhu...
takut tengoknya...

senang cerita la...
kepada semua pengusaha-pengusaha kedai makan ke...restoran ke...
kafeteria ke...hotel ke...dan yang sama waktu dengan nya....
kan senang kalau menu korang tu tulis je bahasa melayu....
tak menjadi masalah pun...
kalau pelancong luar datang makan situ pun,tak payah korang nak susah hati dorang tak paham...
dah dorang datang tempat kita....
kena terimalah bahasa kita...
sama jugak macam kita...
pergi perancis la kononnya....
menu nya...
alafrance brede' cremmee' soggokli...
korang paham???
ntah..aku pun main taip je...
nama lagi contoh kan???
ade pulak ke dorang tulis dalam bahasa inggeris???
tak ada....

so....
lepas ni pergilah usha-usha balik menu tu...
kan senang seafood tu tulis makanan laut...
tak ada lah salah taip jadi seafoot...
tak pasal-pasala je pelanggan makan kaki...
hahaha...

aku bukan nak memandai sangat pun...
saja...
mana tau ada juga kebaikan nya aku menegur dekat sini kan...
tak ade lah malu tengok di minah-minah dengan mat-mat saleh dalam menu tulis SEAFOOT...

p/s:jangan ada pihak yang hentam aku pulak sudah...hahaha...
taknak..taknak...
tegur je pakcik2,makcik2,abang2,kakak2,adik2.....
lagipun aku tak tulis pun nama siapa-siapa pun dalam ni...
jangan makan cili pulak...
lalalala~

0 comments:

nyanyi jum!!