BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

16 Sep 2013

Assalamualaikum... akhirnya!!!

alhamdulillah... akhirnya aku dah ingat password blog ni...
Ya Allah, lama gila nak mengingat password blog ni...
sedih gila rasanya bila tak dapat mencoretkan suka duka dalam blog ni...
lagi sedih, bila just boleh baca entry-2 lama, tapi tak boleh nak sign in...
kisahnya laptop ni pergi format sebab hantar repair...
ada problem sikit pada harddisk dia...
so malam ni kononnya nak remove semua yang ada dalam lappy ni, sbb nak hantar lappy ni format lagi sekali...
ada masalah pada firewall pulak...
entah berapa juta pulak habis mengformat ni...
haritu yela free, pasal still ada warranty...
ni warranty dah habis...
jawapannya kena minta ibu masukkan duit bebanyak la bulan ni...
maaf ibu ayah... terpaksa... nak mintak serious banyak duit bulan ni...
nak beli buku kaunseling tu... kitab Abnormal katanya...
harganya rm200++...
sobsobsobs...
serba salah gila rasanya bila minta duit banyak-2 dekat parents

6 Jun 2013

Ujian Konsentrasi.... jom cuba!

Menguji sejauh mana konsentrasi kita..


- Jawab spontan, jangan banyak fikir (2saat)
- Baca satu demi satu,
- Concentrate!
- OK KITA MULA! :


Permainan konsentrasi warna :


1. Kertas A4 apa warna dia ?


2. Asap warna dia ?


3. Tisu warna dia apa ?


4. Lembu minum apa ?


Yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sebab lembu minum air..


1. Rambut anda warna apa ?


2. Tulisan ini warnanya apa ?


3. Jalan raya warnanya apa ?


4. Kelawar tidurnya bila ?


Yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. Sebab kelawar tidur siang hari.


1. Warna cendol apa ?


2. Daun kelapa warnanya apa ?


3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?


4. Harimau makanannya apa ?


Yang jawab rumput itu salah. Sebab harimau makan daging.

17 May 2013

pleaselah be nice person, before everybody start hating you

jangan disebabkan kita selalu tak diberi peluang untuk meluahkan apa yang kita rasa pada seseorang
dan jangan jugak disebabkan kita selalu tak berpeluang untuk meluahkan rasa marah kita pada seseorang
ORANG LAIN YANG JADI MANGSA
sekarang aku dah tak nak bukak isu matang ke mature ke (eh bukan sama ke??)
sebab masing-masing akan nak mengaku diri sendiri MATANG kan?
MATANG sangat dek nonn....
and tak perlu jugak kita nak sibuk hal orang lain, 
argue keputusan orang lain, 
sibuk tentukan hidup orang lain,
and etc etc (yang seadik-beradik dengan itu)
cukup aku minta 
SILA HORMAT ORANG LAIN
bukan nak ungkit soal senioriti ke apa ke...
tp HELLO..... aku lagi tua dari ko... jgn ingat aku senyum aku tak kisah
tak kan benda simple celah gigi ni pun nak kena bagitahu....
TEPUK DADA TANYA DIRI
kalau nak org hormat org, hormat org lain


nyanyi jum!!